Druk ESC om te sluiten

Alles wat je moet weten over het pensioen voor schilders uit de CAO

Omdat jij werkt in de schildersbranche, is het essentieel om te weten hoe je pensioen is geregeld. Gelukkig biedt de CAO voor schilders duidelijke richtlijnen over dit belangrijke onderwerp. In dit artikel duiken we in de details van het pensioenfonds voor schilders zoals beschreven in de CAO.

Het Pensioenfonds voor Schilders

De CAO voor schilders heeft een specifiek artikel gewijd aan het pensioen, namelijk Artikel 69. Hierin wordt het volgende vermeld:

  1. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds: Er is een speciaal pensioenfonds opgericht voor de schildersbranche, genaamd het Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Zowel werkgevers als werknemers in de branche nemen deel aan dit fonds. Het mooie hiervan is dat zowel werkgevers als werknemers, conform het pensioenreglement van deze stichting, aanspraak kunnen maken op een pensioenuitkering.
  2. Premieverdeling: Een belangrijk aspect van elk pensioenfonds is de premiebetaling. Volgens de CAO wordt de premie voor de pensioenregeling eerlijk verdeeld: de helft komt voor rekening van de werkgever en de andere helft is voor de werknemer.

Het is geruststellend om te weten dat er binnen de schildersbranche duidelijke afspraken zijn gemaakt over het pensioen. Dankzij de CAO kunnen schilders met vertrouwen naar de toekomst kijken, wetende dat hun pensioen goed is geregeld. Als je in deze sector werkt, is het raadzaam om je verder te verdiepen in de CAO en te begrijpen welke rechten en plichten je hebt met betrekking tot je pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *