Druk ESC om te sluiten

CAO toeslagen voor schilders: compensatie voor werken in het weekend en op feestdagen

Werken in het weekend of op feestdagen kan soms nodig zijn, vooral in de schildersbranche waar deadlines en projecten vaak variëren. Maar hoe zit het met de compensatie voor deze extra inspanningen?

Toeslagen volgens de CAO voor schilders

De CAO voor schilders heeft specifieke regels opgesteld voor toeslagen wanneer er op zaterdagen, zondagen en algemeen erkende feestdagen wordt gewerkt:

  1. Zaterdag: Als je op zaterdag werkt, kun je rekenen op een toeslag van 40% van je PRIS-uurloon. Er is echter een maximum: het bedrag mag niet hoger zijn dan het midden van je loongroep.
  2. Zondag en feestdagen: Voor werk op zondagen en algemeen erkende feestdagen is de toeslag zelfs 100% van het PRIS-uurloon, met hetzelfde maximum als op zaterdag.

Er zijn echter enkele uitzonderingen. Als je als werknemer zelf vraagt om in het weekend of op een feestdag te werken en je werkgever gaat akkoord, dan krijg je geen toeslag. Hetzelfde geldt als je vraagt om een reguliere dag te ruilen met een weekend- of feestdag.

Het is duidelijk dat de schildersbranche de extra inspanningen van werknemers op ongebruikelijke werkdagen waardeert en compenseert. Als je in deze sector werkt, is het goed om op de hoogte te zijn van deze regels, zodat je weet waar je recht op hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *